lukemasikblogja

lukemasikblogja

Étkező, ami egész estés programot nyújt

2018. január 30. - lukedev

Sokszor alig várjuk, hogy a fárasztó munkanap vagy túlzsúfolt hét után, egy kellemes vacsora mellett végre ellazulhassunk. Szeretnénk megadni a módját, hogy az étkezés valóban öröm és kikapcsolódás legyen, ehhez azonban nélkülözhetetlen egy jól kitalált étkező.

 

Az étkező egyike otthonunk több funkciót is betöltő helyiségének. Ez az a hely, ahol nyugodtan hátradőlve megtervezhetjük a következő hetet, ahol a családi kupaktanács összeülhet és eldöntheti mi is legyen a következő izgalmas úti cél. Ilyenkor sokszor előkerül egy-egy társasjáték is vagy máskor az egész család hirtelen kreatív szakkörré alakul, és ezekből a pillanatokból szebbnél szebb kézműves munkák születnek.

 

 

Mindehhez az alapot a család minden igényét kielégítő étkezőbútor szolgáltatja. De milyen az ideális étkező bútor? Az asztal kiválasztásánál fontos szempont, hogy családunk hány tagból áll és az is, hogy milyen társasági életet élünk, hány vendéget szoktunk fogadni.

Általában igaz, hogy egy főnek 60 cm szélességű asztalfelület és 30 cm mélységű felület szükséges a zavartalan étkezéshez.

A legnépszerűbb és legjobban kihasználható étkezőasztal forma a téglalap alakú, de sokan választják az ovális vagy kör formát is. 4 +2 fő már kényelmesen leültethető egy 160 cm hosszú és 80 cm széles téglalap alakú asztalnál, úgy, hogy a plusz két fő az asztalfőn foglal helyet.

Gyakori hiba, hogy asztal vásárlásakor nem pontos centiméterigénnyel érkezünk az áruházba, csak a tányérok elrendezését vesszük figyelembe, és nem gondolunk a tálaló edények kényelmes elhelyezésére.

 

 

Ennek kiküszöbölésére létezik egy praktikus tipp!

Válasszunk három tálcát a lakberendezési áruház konyhai kiegészítőket kínáló részlegéről, s ha ezek az étkezőasztal szélességében kényelmesen elférnek, akkor biztos, hogy a megfelelő asztalméret mellett döntöttünk.

Az étkezőasztal mellett legalább ilyen fontos a székek vagy az ülőgarnitúra kiválasztása is. Ahhoz, hogy hosszabb időt is kényelmesen ülve tudjunk eltölteni lényeges az 50-60 cm terjedő ülésmélység és a megfelelő puhaságot biztosító kárpitozás.

A kellemes közérzetet biztosító bevonó anyagok szerencsére már nagy választékban a rendelkezésünkre állnak. Különösen szépek és emellett nagyom kényelmesek a bőr és Novalife szövettel bevont Andante Harry és Andante Corteo modellek.

A Novalife bevonó anyagok esetében a foltoktól sem kel tartanunk, hiszen pár mozdulat, egy tiszta vízzel átitatott kendő és a szennyeződés már el is tűnt.   Már csak azon kell törni a fejünket, hogy melyik színt válasszuk! Ehhez adunk most egy kis segítséget, hiszen a következőkben három árnyalatban is bemutatjuk az Andante étkezőbútor garnitúráit.

 

[caption id="attachment_1786" align="alignnone" width="765"] Andante Harry Deluxe light grey árnyalatban[/caption]

 

[caption id="attachment_1785" align="alignnone" width="765"] Andante Corteo Novalife fényes zöld árnyalatban[/caption]

 

[video width="1080" height="1080" m4v="http://www.andante.hu/wp-content/uploads/2018/01/Andante-Harry.m4v"][/video]

Andante Harry Novalife Nuss árnyalatban

A bejegyzés trackback címe:

https://lukemasikblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2913803110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása