lukemasikblogja

lukemasikblogja

Így vigyünk életet az otthonunkba!

2018. január 19. - lukedev

Több gondolat is kavarog a fejünkben amikor szeretnénk meghatározni, milyen is egy igazán életteli otthon. Biztos olyan, ahová a fárasztó nap után szívesen hazatérünk és ahonnan a hétvégéken sokszor el sem vágyunk. Szerencsés, aki ilyen miliőt tudhat magáénak, de most ezzel a néhány ötlettel mi is közelebb kerülhetünk álmaink otthonához. 

 

Amivel nem kell spórolnunk az az élő növényzet!

Az ügyesebbek csodás zöldellő sarkokat alakítanak ki, szinte játszva a cserepes növények segítségével. Többségünk ezt csak sóvárogva nézi, mert minden erőfeszítés ellenére nálunk nem lesznek ilyen szépek a növények.

 

Ezért válasszunk saját gondozási stílusunknak megfelelő szobanövényt. Néhány növény a kezdő növénytartók számára is sikerélményt nyújthat, ilyen például a zámia pálma (zamioculcas), a kaktuszok, a filodendron, a pozsgások, a fikusz és az egykor minden lépcsőházban megtalálható zöldike (Chlorophytum comosum).

 

Ha pedig már úgy érezzük, hogy a fenti gondozási feladatokat sikeresen teljesítettük, akkor szintet léphetünk, és következhet a haladóknak ajánlott pálmaliliom (yucca) beszerzése.

 

Aki pedig végképp nem tudja életben tartani a szobanövényeit, a fényviszonyok vagy a túlzott gondozás, a túlöntözés miatt, azok számára az utóbbi évek virág- és levélmintás tapétai vigaszt jelenthetnek.

 

 

A színek éltető ereje

A színek nemcsak a hangulatunkat, hanem sokszor a közérzetünket is befolyásolják. Egy előnytelenül megválasztott árnyalat nyomasztóan hathat ránk. Ezt kiküszöbölendő, nézzük azokat a színeket, amelyek vidámságot és életerőt visznek az otthonunkba.

Narancs: a kreativitás és a boldogság színe. A piros energiájából és a sárga vidámságából jött létre, így élénkítő hatással van ránk.

 

Türkiz: a kék és a zöld mezsgyéjén egyensúlyozó szín, mely békét, harmóniát és nyugalmat eredményez.

 

Lila: bármilyen hihetetlen, de a mértékletesség színe, amely egyensúlyt teremt. Ezt a tényt támasztja alá az is, hogy a nyugodt kék és a energikus piros keveredéséből jött létre, egyfajta mérleg szerepet betöltve a két árnyalat között.

 

Ezek a színek mind-mind az idén is trendi és inspiráló árnyalatok közé sorolhatóak. Ha élénkségük miatt félve választod főbb bútordarabjaid árnyalataként, akkor alkalmazd őket kiegészítőként, egy-egy párna, dísztárgy, függöny, falrészlet vagy szőnyeg színeként.

Ez az időtálló Andante Ancona ülőgarnitúra, remek hátteret biztosít a színes kiegészítőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://lukemasikblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4313803108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása