lukemasikblogja

lukemasikblogja

Szín, ami betalál: a tört fehér

2017. november 10. - lukedev

A fehér a legkedveltebb, legtöbbet használt árnyalat, amely - kapaszkodjunk meg - klasszikus értelemben véve nem is szín! De akkor mi is a fehér és miért szeretjük annyira? A fehér a színek összessége és a fény teljessége, vagyis érthetően szólva, az összes szín keveredése fehéret eredményez. A fehér mellett a törtfehér a népszerűségi listán szintén előkelő helyet foglaló árnyalat, mely picit melegebb hatást kelt, a benne lévő hajszálnyi sárga segítségével. A tiszta fehér hidegségével szemben a törtfehér nyugalmat, békét áraszt a helyiségben. Ugyanakkor nem veszít a frissességéből, üdeségéből sem. Minden otthonnak jól áll! Köztudott, hogy a fehér jótékonyan tágítja, a fekete és a sötét színek szűkítik a teret. Ezt azért érezzük így, mert fehér – a feketével ellentétben - túlárad saját határain, ezért tűnik nagyobbnak egy fehér túlsúlyos szoba, sötét színekkel tarkított társával szemben. Ha kreatív kedvünkben, vagyunk ezt a hatást mi magunk is megtapasztalhatjuk. Festegessünk egy kicsit és nézzük meg milyen hatás kelt egy fekete alapon fehér négyzet és milyet egy fehér alapon megrajzolt fekete négyzet. Ennek mestere volt az absztrakt művészet nagy alakja Malevics, aki a szupermatizmust képviselve mutatta meg a tárgy nélküli festészet erejét. Ő csak körökből és négyzetekből komponálta műveit, amely számára egyfajta nyelv volt, mellyel a tisztaságra és a világra való érzékenységét akarta kifejezni. A törtfehér egy hálás szín, mely nagyon jól kombinálható és remek összhangban van más színekkel, de önmagában alkalmazva is kellemes hatást kelt. A kika kínálatában a törtfehér előkelő helyet foglal el, így induljunk most közösen egy áruházi képes minitúrára!

[caption id="attachment_891" align="aligncenter" width="765"] Az Andante Bergen kellemes törtfehér árnylatban[/caption]

 

[caption id="attachment_894" align="aligncenter" width="765"] Törtfehér a hálószobában is - Andante Trendline[/caption]

 

[caption id="attachment_893" align="aligncenter" width="765"] Andante Helsinki[/caption]

 

[caption id="attachment_892" align="aligncenter" width="765"] Andante Florenz[/caption]

A törtfehér nagyon jól mutat a fa színeivel, különösen vonzó hatás érhető el például a tölgy padló és a törtfehér együttesével, akár a konyhában is.

[caption id="attachment_890" align="aligncenter" width="765"] Tekints meg a kika kínálatát személyesen[/caption]

Talán csak a törtfehér és a fekete kombinációjával legyünk óvatosak, mert kicsit színpadias vagy komor hatást kelthetnek. Inkább keressünk még egy áthidaló, lágyabb és a kontrasztot enyhítő színt a harmónia kedvéért. A meggypiros, a zöld kellemes megoldás lehet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://lukemasikblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr213803082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása